kitaran virityskoneistot
perhokoukut, kolmihaarakoukut, viehelukot, tarrasilmät
kitaraefektit, kitarat, bassot, virityskoneisto

Hipaisukytkin esim. LED nauhalle, releelle jne ... malli 1

Main Page > Electronic components etc ... > Lähestymisanturit, magneettikytkimet ...

Hipaisukytkin esim. LED nauhalle, releelle jne ... malli 1
Hipaisukytkin esim. LED nauhalle, releelle jne ... malli 1
Hipaisukytkin esim. LED nauhalle, releelle jne ... malli 1
Product code
104511
Delivery costs from
6,00 €
4,84 € VAT 0,00 %
pcs

Tuote 104511. Hipaisukytkin esim. LED nauhalle, releelle jne ... malli 1. Käytetään mm. semmoisissa alumiiniprofiileissa missä valopinnan muovi on vaikkapa IR -valoa läpisemätön, toimii tietenkin myös muissa muovipinnoissa ja kun jousimainen levennys on kosketuksissa alumiinirunkoon voi lamppua ohjata koko leveydeltään joka kohdasta. Sisäänmenojännite tulee olla sama kuin LED -nauhan käyttöjännite, moduuli on kytkin, ei hakkuri eikä DC/DC konvertteri. Toimii 5V - 25V jännitteellä. Piirilevyllä oleva LED palaa silloin kun kytkin on OFF asennossa. Kestää virtaa noin 3A.

Tosivärkkäilijät huomaavat tällaiselle moduulille monenlaista pienjännitekäyttöä. Vaikkapa arduino sovelluksiin jne ... Tämä on komponentti, ei valmis laite. Soveltuu labrauksiin.

Pienikokoinen moduuli, tästä saa koteloimalla vaikka pienen kosteussuojatun kytkimen joka toimii viemällä sormi kotelon pintaan jolloin liipaisu tapahtuu. Jouseen kiinnitetty metallilevy suurentaa liipaisun etäisyyttä eli voit saada ohjattua kytkintä hieman kauempaa. Etäisyys n. 1 - 10cm.

Tämähän on yhdenlainen kapasitiivinen lähestymiskytkin. Tällä voi sytyttää ja sammuttaa vaikkapa LED nauhaa. Käyttöjännite 5 - 20VDC, maksimikuorma hetkellisesti jopa 4A. Koko n. 10mm x 36mm. Jos meinaat laittaa tämän LED profiiliin, huomaa että asennus vaatii kokemusta, anna ammatti-ihmisen asentaa. Piirilevy pitää eristää ettei se mene oikosulkuun alumiinisen pinnan kanssa. Virtalähteen pitää olla reguloitu DC virtalähde.

Sormi viedään valaisimen valopinnalle jolla ohjataan päälle, pois. Valinta tapahtuu ottamalla sormi välillä pois pinnalta, (jos kyseessä olisi himmentimellä varustettu moduuli, himmennys tapahtuisi pitämällä sormea pitempään pinnalla kun ollaan himmennysmoodissa). Ohjain reagoi parhaiten mitä lähempänä sormi on jousimaista anturia joka koskettaa muoviseen valopintaan ja vieläpä jos jousi koskettaa isompaan metalliosaan joka toimii osana liipaisupintaa.

V+ ja V- padeihin kytketään syöttöjännite, + ja - merkkien puolelle kytketään LED -nauha tms. Sisäänmenojännite on kutakuinkin ulostulojännite. Ulostulon + nastassa on koko ajan jännite, kun moduuli liipaistuu lähtöön kytketty LED -nauha syttyy, rele vetää tms. piirilevyllä olevan FET -transistorin maadoittaessa LED -nauhan tai esim. releen. 

tech
tech
SP-Elektroniikka Oy
Merikoskenkatu 12
FI-90500, Oulu
Oulu
FINLAND
tel. +358-8-5565 858
tilaukset(at)spelektroniikka.fi
Business ID: 1007918-9